Tunceli'de Uçamayan Akbaba, Doğaya Geri Döndü!

Tunceli'de Uçamayan Akbaba, Doğaya Geri Döndü!
Tunceli'de uçamaz halde bulunan genç akbaba, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu sağlığına kavuştu ve doğal yaşamına geri döndü.

Tunceli'nin doğal yaşamındaki renklerden biri olan akbabalar, bu kez insani bir müdahaleyle gündeme geldi. Uçamaz durumda bulunan genç bir akbaba, Tunceli'de doğa severlerin ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin ortak çabasıyla yeniden özgürlüğüne kavuştu.

Birkaç hafta önce Tunceli'de yaralı ve uçamaz halde bulunan genç akbaba, dikkatli gözler tarafından fark edilerek yetkililere haber verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ekipleri, hızla harekete geçerek bu zor durumdaki yaratığı kurtardı. Kurumun sağladığı bakım ve tedavi sonrasında, genç akbaba yavaş yavaş eski sağlığına kavuştu.

Akbabanın tedavi sürecinde, fiziksel sağlığının yanı sıra uçma kabiliyetini de geri kazanması için özel egzersizler uygulandı. Bu egzersizlerin en dikkat çekici anları, ekipler tarafından videoya alındı. Görüntülerde, uçmak için çabalayan genç akbabanın, doğanın ona bahşettiği özgürlüğe kavuşma isteği gözlerden kaçmadı.

Tedavi ve rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından, doğanın kucak açtığı Tunceli vadilerinden birine bırakıldı. Özgürlüğüne kavuşmanın heyecanıyla ilk adımlarını atan akbaba, başlangıçta biraz tereddütlüydü. Ancak, çevresini tanıdıktan ve ekiplerin uzaklaşmasından sonra cesaretini topladı ve kanatlarını gökyüzüne doğru açarak uçtu.

Bu anlamlı kurtarma ve rehabilitasyon süreci, doğanın ve insanlığın uyum içerisinde neler başarabileceğinin bir göstergesi oldu. Tunceli'deki doğa severler ve ekipler, bu başarı hikayesiyle bir kez daha doğaya olan saygılarını ve sevgilerini göstermiş oldular.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.