Tunceli'de Türkçenin Zenginlikleri Projesi Yarışması Heyecanı

Tunceli'de Türkçenin Zenginlikleri Projesi Yarışması Heyecanı
Tunceli'de Türkçenin Zenginlikleri Yarışması Heyecanı! Ödüller Sahiplerini Buldu.

Tunceli'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkçenin Zenginlikleri Projesi kapsamındaki cümle afiş yarışması, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Dereceye giren öğrenciler, özgün ve etkileyici cümleleriyle dikkat çekti.

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; İlkokul kategorisinde Diyap Ağa İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Candeniz Taş, ortaokul kategorisinde Cumhuriyet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Arin Gökmen, liselerde ise Atatürk Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi İrem Yılmaz birincilik ödülünün sahibi oldu.

tuncelide-en-iyi-cumle-afis-yarismasi-duzenlendii.jpg

Yarışmada öne çıkan öğrencilere ödülleri, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Ateş tarafından takdim edildi. Eğitim camiasının bir araya geldiği bu etkinlik, Türkçe dilinin zenginliğini vurgulayarak öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir adım oldu.

Ödül töreninde konuşan Müdür Ateş, öğrencilere duydukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, dilin doğru ve etkili kullanımının önemine vurgu yaptı. Yarışmanın, dilin güzelliklerini keşfetme ve ifade yeteneklerini geliştirme amacını taşıdığını belirterek, öğrencileri tebrik etti. Bu tür etkinliklerin dil bilinci oluşturarak öğrencilerin iletişim becerilerini artırmada etkili olduğunu ifade etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.