Tunceli'de Şubat Ayında Çiçek Açan Badem Ağaçları Güzellikleriyle Şaşırttı

Tunceli'de Şubat Ayında Çiçek Açan Badem Ağaçları Güzellikleriyle Şaşırttı
 hozathaber.com Muhabiri
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı badem ağaçları çiçek açtı.

Tunceli'nin doğal güzelliklerinden biri olan Çemişgezek ilçesinde, bu yılın Şubat ayında bazı badem ağaçları erken bir sürprizle çiçek açtı. Normalde Mart ayının sonlarına doğru açmaları beklenen badem çiçeklerinin, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle erken açması, bölge halkını ve ziyaretçileri şaşırttı.

badem-agaclari-guzellikleriyle-sasirttiiiiii.jpg

Badem ağaçlarının erken çiçek açmasıyla ilgili olarak ilçe sakinlerinden Barış Özgül, "Badem ağaçlarımız çiçek açtı. Bu mevsimde beklemiyorduk normalde mart ayının sonunda nisan ayına doğru açması gerekirken bu mevsimde açtı. Havaların sıcak olmasından dolayı ağaçlar aldanıyor. Bu mevsimde açtığı zaman çiçeklerin yanma durumu meydana gelebiliyor ve meyvelerin az olmasına sebep oluyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

badem-agaclari-guzellikleriyle-sasirttiiii.jpg

Bu erken çiçeklenme durumu, hem bölgedeki doğa tutkunlarını hem de tarımıyla geçimini sağlayanları etkiliyor. Zira erken çiçek açma, çiçeklerin yanma riskini artırarak meyve verimini olumsuz etkileyebiliyor. Ancak aynı zamanda, doğanın dengesizliği ve iklim değişikliğinin etkilerini de göstermesi bakımından da önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Tunceli'nin eşsiz doğası, her mevsimde bile bizi şaşırtmaya devam ediyor.

badem-agaclari-guzellikleriyle-sasirttii.jpg

Bu haber toplam 33 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.