Tunceli'de Su Sporları Tutkunu Gençler Yeteneklerini Geliştiriyor

Tunceli'de Su Sporları Tutkunu Gençler Yeteneklerini Geliştiriyor
Tunceli'de su sporlarına ilgi duyan öğrenciler, Munzur Çayı ve Keban Baraj Gölü'nde yaptıkları antrenmanlarla yeteneklerini geliştiriyor.

El değmemiş doğasıyla öne çıkan Tunceli'de, sunulan tesisler sayesinde su sporları her geçen yıl daha da yaygınlaşıyor. Özellikle Pertek ilçesindeki Keban Baraj Gölü ve Ovacık ilçesindeki Munzur Çayı, rafting ve kano sporuna elverişli yapısıyla dikkat çekiyor.

Gençlerin Su Sporlarıyla Tanışması İçin Projeler Hayata Geçiriliyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, il genelindeki okullarda eğitim gören öğrencileri su sporlarıyla tanıştırmak için çeşitli projeler yürütüyor. Pertek Su Sporları Merkezi ve Tunceli merkezindeki Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Su Sporları Merkezi, gençlere eğitim imkanı sunuyor.

su-sporlari.jpg

Antrenörler eşliğinde teorik bilgilerle başlayan eğitim süreci, pratik uygulamalarla devam ediyor. 13-17 yaş aralığındaki gençler, rafting botlarına binmeyi ve kürek çekmeyi öğrenerek becerilerini geliştiriyorlar. Birkaç aylık yoğun çalışmanın ardından, gençler yurt içi ve yurt dışında düzenlenen müsabakalara katılarak yeteneklerini sergileme fırsatı buluyorlar.

Antrenörlerin Gözünden Tunceli'nin Su Sporları Potansiyeli

Tunceli'nin nehirleri ve gölleriyle su sporlarına son derece uygun bir coğrafya olduğunu belirten antrenörler, gençlerin bu alanda yeteneklerini keşfetmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Durgun ve akarsu sularda yapılan antrenmanlar, gençlerin su sporlarındaki becerilerini en üst seviyeye çıkarmak için önemli bir adım teşkil ediyor.

su-sporlari2.jpg

su-sporlari3.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.