Tunceli'de Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti Vermeye Başladı

Tunceli'de Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti Vermeye Başladı
Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, Sigarayı Bırakma Polikliniği Açtı.

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Sigaranın zararları ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Tunceli Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Özlem Even, sigaranın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Sigaranın Ölümcül Etkileri Anlatıldı

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Dr. Even, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tüm dünyada her yıl 8 milyondan fazla insan sigara nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bu kişilerin 1,2 milyonunu aslında sigara içmeyen pasif içiciler oluşturmaktadır. Çoğumuzun bildiği gibi sigara en çok akciğer ve kalp hastalıklarına neden olmaktadır. Ayrıca sigaranın diğer tüm organlara zarar verdiği de bilinmektedir." şeklinde konuştu.

il-saglik-mudurlugu.jpg

Sigarayı Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

2023 yılı kasım ayından itibaren haftanın salı ve perşembe günleri randevu sistemiyle sigarayı bırakma polikliniğinin hizmete girdiğini belirten Dr. Even, polikliniklerinde nikotin içerikli ve nikotin dışı tedaviler hakkında bilgi verdiklerini ve nikotin dışı tedavileri ücretsiz olarak sağladıklarını belirtti.

Psikososyal Destek de Veriliyor

Dr. Even, sözlerine şöyle devam etti: "Danışanlarımıza nikotin dışı tedavileri uygulamakla beraber psikososyal destek de sağlamaktayız. Belli aralıklarla danışanlarımızı çağırarak motivasyonel görüşmeler yaparak danışanlarımızın tedavi sürecine uyumlu olmalarını sağlamaktayız."

tunceli-il-saglik-muduru.jpg

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü'nün sigara bırakma polikliniği hizmeti, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Bu hizmetten yararlanarak sigarayı bırakmak isteyenler, uzman danışmanlar eşliğinde sağlıklı bir yaşama adım atabilirler.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.