Tunceli'de Muhtemel Depreme Hazırlık Yapılıyor, Konteyner Kentler Kuruluyor, Tatbikatlar Yapılıyor

Tunceli'de Muhtemel Depreme Hazırlık Yapılıyor, Konteyner Kentler Kuruluyor, Tatbikatlar Yapılıyor
Tunceli'de Deprem Hazırlıkları ve Tatbikatlar Hız Kazanıyor.

Tunceli'de, deprem bilimcilerin sık sık uyarılarda bulunduğu bir bölge olarak muhtemel bir depreme karşı hazırlıklar hız kazanıyor. Geçmişte yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin etkilerini hisseden Tunceli, İçişleri Bakanlığı tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmişti. Bu kapsamda, ağır hasarlı yapıların tespit edildiği şehirde konteyner kentler kurulurken, jandarma ve polis ekiplerinden oluşan bin 600 kişiye deprem tatbikatlarıyla eğitim veriliyor.

afad.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, eski vali konağının yıkılarak deprem tatbikat alanına dönüştürüldüğünü belirterek, bu alanda düzenli olarak eğitimlerin devam edeceğini açıkladı. Bin 600 kişilik arama-kurtarma ekibinin oluşturulduğunu ve bu ekibin zaman içinde yeni parkurlar ve eğitim alanları oluşturarak Tunceli'nin bu alanda bir eğitim merkezi haline geleceğini ifade etti.

deprem-m.jpg

Vali Tekbıyıkoğlu, ayrıca riskli alanların tespit edildiğini ve bu alanların tahliye edilerek ölümlerin ve enkazların önüne geçilmesi için çalışmalar yapıldığını belirtti. Tunceli'nin deprem sonrası kentsel dönüşüm sürecini konteyner kentler üzerinden planladığı ve kamu binaları ile lojmanlarda oluşabilecek problemleri bu konteyner kentlerde karşılamayı hedeflediği vurgulandı.

afad-depremmmm.jpg

depremmm-afadddd.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.