Tunceli'de Muharrem Ayı Dolayısıyla Aşure Dağıtıldı

Tunceli'de Muharrem Ayı Dolayısıyla Aşure Dağıtıldı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Erzincan ve Tunceli'de muharrem ayı vesilesiyle vatandaşlara aşure ikram edildi. Tunceli'de Valilik tarafından Moğultay Mahallesi'ndeki Yeraltı Çarşısı Meydanı'nda aşure dağıtım programı düzenlendi.

Muharrem ayının anlam ve önemine binaen, Tunceli ve Erzincan'da vatandaşlara aşure dağıtıldı. Tunceli Valiliği tarafından düzenlenen aşure dağıtım programı Moğultay Mahallesi'ndeki Yeraltı Çarşısı Meydanı'nda gerçekleştirildi. Vali Mehmet Ali Özkan, programa katılanları selamlayarak, "Allah niyetlerimizi, niyazlarımızı ve oruçlarımızı kabul etsin." dedi.

Erzincan'da ise Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından düzenlenen programda 6 bin kişiye aşure dağıtıldı. Erzincan Valisi Mehmet Makas, programın birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarıyla dolu olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Bekir Aksun ve AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da programa katılarak, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Her iki şehirde de aşure dağıtımı, vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlikler, farklılıkların bir arada yaşama iradesini ve birlik içinde olmanın önemini bir kez daha hatırlattı. Ayrıca, Muharrem ayının, toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren ve ortak değerleri paylaştıran bir ay olduğu da bu etkinliklerle gözler önüne serildi. Her iki şehirde de, aşure dağıtımının ardından vatandaşlar bu önemli günü birlikte kutladılar.

Bu haber toplam 431 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.