Tunceli'de Kargaların Karpuz Saldırısı: Üreticiler Şoke!
Yayınlanma:

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Sakyol ve Kıraçlar köylerindeki karpuz üreticileri, kargaların bostanlarındaki karpuzlara verdiği zararla şaşkınlık yaşadı.
Erken saatlerde karpuz hasadı için tarlalarına giden köylüler, karpuzların büyük bir bölümünün kargalar tarafından delindiğini fark etti. Durum karşısında şoke olan üreticiler, delinmiş karpuzların fotoğraflarını çekerek, Çemişgezek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi.
Bölgede kargaların neden olduğu hasar konusunda konuşan üreticilerden Mustafa Güler, "Karga popülasyonundaki artışla tarlalarımızda sağlam karpuz bulmak zorlaştı. Bu durum bize büyük kayıplar yaşatıyor. Ancak yapabileceğimiz bir şey yok, başımıza gelenle yetinmek zorundayız." ifadelerini kullandı. (Hozat Haber)
Bu haber toplam 544 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.