Tunceli'de Kadına Şiddete Karşı Yürüyüş Ve Balon Uçurma Etkinliği Yapıldı

Tunceli'de Kadına Şiddete Karşı Yürüyüş Ve Balon Uçurma Etkinliği Yapıldı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Valilik Koordinesinde Tunceli'de Kadına Şiddetle Mücadele Etkinliği Düzenlendi.

Valilik koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, kadına şiddetle mücadeleye vurgu yapmayı amaçlıyor. Moğultay Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, katılımcılara bilgi broşürleri dağıtıldı.

tuncelide-yuruyus.jpg

tuncelide-kadin-siddeti-yuruyusu.jpg

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yaptığı konuşmada kentte kadına yönelik şiddetle etkin bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti. Kadın Destek Uygulaması'nın önemine vurgu yapan Tekbıyıkoğlu, "2016'dan itibaren kadın cinayeti sayımız sıfır. Ancak şikayetler hızla değerlendiriliyor. Bu yıl içinde 182 önleyici ve 158 koruyucu tedbir kararı uygulandı, 4 kişiye elektronik kelepçe takıldı." dedi.

dersimde-kadin-siddeti-yuruyusu.jpg

kadin-siddeti-yuruyusu.jpg

Vali, kadın konuk evleri ve şiddet önleme merkezlerinin oluşturulduğunu, bu yerlerde rehberlik, danışmanlık, ve hukuki destek hizmetlerinin verildiğini aktardı. Ayrıca, kadına yönelik şiddet eğitiminde 3 bin 280 kişiye ulaşıldığını ve 15 binin üzerinde insana broşür dağıtıldığını belirtti.

huseyin-goktas-konferans-salonu.jpg

Etkinlik sonrasında katılımcılar Yeraltı Çarşısı Meydanı'na yürüyerek alanda turuncu balonlar uçurdu. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, kurum müdürleri ve vatandaşlar da etkinliğe katıldı.

kadina-siddet-gorusu-yuruyusu.jpg

Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.