Tunceli’de emekliler tepkili: Açlığa mahkum edildik

Tunceli’de emekliler tepkili: Açlığa mahkum edildik
Tunceli'de bir araya gelerek basın açıklaması yapan emekliler, hayat pahalılığına tepki gösterdi ve yılda 4 tam maaş ikramiye istediler.

Tunceli'deki emekliler, pahalılığa ve düşük maaşlara tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Yeraltı Çarşısı'nın üzerinde bir araya gelen emekli bir grup, Tüm Emekliler Sendikası Tunceli İl Başkanı Yaşar Yamaç tarafından yapılan açıklamayı dile getirdi. Açıklamada, emeklilerin geçinemediği ve ek iş aradığı vurgulanırken, iktidara tepki gösterildi ve emeklilerin talepleri dile getirildi.

Yaşar Yamaç, şunları söyledi: "Bizler ülkemizde yaşanan ekonomik krizin sorumlusu değiliz. Açlığın ve ekonomik krizin sorumlusu, tek adam rejimi ve siyasal iktidardır. Bu iktidar bizi açlığa mahkum etmiştir. Biz emekliler geçinmek için ek iş arıyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Tüm emeklilerin maaşları yoksulluk sınırının üzerinde ve insanca yaşanacak seviyeye çıkarılmalı. Emeklilere yılda 4 kez olmak üzere bir maaş tutarında ikramiye verilmeli. Emeklilerin sendika kurma statüsü derhal çıkarılmalı. Emeklilerden tedavi, muayene ve ilaç kesintilerine son verilmeli."

Emeklilerin bu basın açıklamasıyla, ekonomik zorluklarla mücadele etme ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olma taleplerini dile getirdikleri görülmektedir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.