Tunceli’de dolandırıcılığa karşı polis, uyarı broşürü dağıttı

Tunceli’de dolandırıcılığa karşı polis, uyarı broşürü dağıttı
 hozathaber.com İnternet Editörü
Tunceli'de polis ekiplerince dolandırıcılık olaylarına karşı toplumu bilgilendirmek amacıyla içerisinde dolandırıcılık yöntemlerinin anlatıldığı broşürler dağıtıldı.

Tunceli'de polis ekipleri, d dolandırıcıların hangi taktikleri kullandığı ayrıntılı olarak anlatıldı. Ayrıca, polis ekipleri kendilerini savcı, polis veya askeri personel gibi tanıtarak telefonla arayarak altın veya para talep eden kişilere karşı vatandaşları bilgilendirdi.

Polis ekipleri aynı zamanda vatandaşları, kamu görevlilerinin bir iş karşılığında vatandaştan para veya altın talebinde bulunmayacağı konusunda hatırlattı. Bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi veya polis merkezlerine bilgi verilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bu tür bilgilendirme çaışmaları, dolandırıcılık gibi suçların önlenmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi açısından oldukça önemlidir. Vatandaşların dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgilendirilmesi, potansiyel mağduriyetlerin önüne geçebilir ve dolandııcılara karşı bir önlem olarak hizmet edebilir. Polis ekiplerinin bu tür çalışmaları, toplum güvenliği ve halkın bilinçlendirilmesi açısından önemli bir rol oynandığı ifade edildi. .

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.