Tunceli'de Depreme Hazırlık Adımlarında Jeolojik-Jeoteknik Çalışmalar Başladı

Tunceli'de Depreme Hazırlık Adımlarında Jeolojik-Jeoteknik Çalışmalar Başladı
Tunceli’de jeolojik, jeoteknik mikro bölgeleme etüt çalışmaları başladı.

Tunceli'de depreme hazırlık adımları hız kazanıyor. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun öncülüğünde, kentin imar planları için önemli bir adım atıldı. Deprem riski taşıyan Tunceli'de, jeolojik-jeoteknik mikro bölgeleme etüt çalışmaları başlatıldı.

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Deprem bilimcilerin uyarıları göz önünde bulundurularak, Tunceli'nin Nazımiye, Ovacık, Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından jeolojik-jeoteknik mikro bölgeleme etüt çalışmaları başlatıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu'nun girişimleriyle yürütülen bu çalışmalar, deprem riski altındaki bölgelerin belirlenmesi ve kentte daha güvenli bir altyapı oluşturulması amacını taşıyor.

depreme-hazirlikk.jpg

Yetkili firmalar tarafından saha çalışmalarına başlanan bu önemli adım, Tunceli'nin depreme karşı hazırlıklı olması ve olası risklerin minimize edilmesi için büyük önem taşıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, ilin imar planlarının güncellenmesi ve daha güvenli yapılaşmanın sağlanması hedefleniyor. Bu adım, Tunceli'nin gelecekteki deprem riskine karşı daha sağlam bir zeminde durmasına yardımcı olacak.

depreme-hazirlik.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 639 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.