Tunceli'de Deprem Analizi: 17 Okul Yıkım, 43 Okul Güçlendirme Sürecine Alındı

Tunceli'de Deprem Analizi: 17 Okul Yıkım, 43 Okul Güçlendirme Sürecine Alındı
Tunceli'de Depreme Hazırlık: 17 Okul Yıkılacak, 43 Okul Güçlendirilecek.

Tunceli'de depreme karşı hazırlıklar kapsamında okullarda gerçekleştirilen performans analizleri sonuçlarına göre, olumsuz rapor alan bazı okullarda güçlendirme çalışmaları yapılacakken, bazılarının ise yıkılacağı açıklandı. Deprem konusunda sıkça uyarılarda bulunan bilim insanlarının özellikle tehdit olarak gösterdiği Tunceli'de, vali ve beraberindeki ekip tarafından yapılan incelemelerde, hazırlık çalışmalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin, 11 ilde büyük yaralara neden olduğunu belirterek, Tunceli'nin de etkilendiğini ifade etti. Ayrıca, Erzincan-Karlıova-Yedisu fay hattının kırılma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayarak, deprem riskine karşı dirençli kentler oluşturma çabalarının sürdüğünü dile getirdi.

Vali Tekbıyıkoğlu, Tunceli'de konteyner kent alanları oluşturulduğunu ve bu alanların hem depremzedelere hem de evini yıkmak isteyen ancak geçici barınma ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet edeceğini belirtti. Ayrıca, TOKİ faaliyetlerinin arttırıldığını ve konut projelerinin sayısının yükseltildiğini açıkladı.

dersim-okul-depremm.jpg

Vali, muhtemel bir afet durumuna müdahale için arama-kurtarma ekiplerine eğitim verdiklerini söyledi. Bu kapsamda oluşturulan bin 600 kişilik arama kurtarma ekibinin, çeşitli güvenlik birimlerinden seçilmiş personel tarafından oluşturulduğunu ve eğitim süreçlerinden geçirildiğini ifade etti.

Ayrıca, kamu kurumlarının yapı stoklarının incelendiği ve performans raporlarının çıkarıldığı bilgisini veren Vali, il genelindeki okulların performans analizinin yapıldığını ve 17 okulun yıkılacağını, 43 okul için güçlendirme projelerinin bulunduğunu açıkladı. Yapılan çalışmalar neticesinde 41 okulun güçlendirme işlemlerinin tamamlandığını belirten Vali, 2 okulun ise güçlendirme sürecine alınacağını kaydetti. 3 okulun ise tamamen sağlam çıktığını ifade etti.

dersimm-okul-depremmm.jpg

Son olarak Vali Tekbıyıkoğlu, 2000 yılı öncesinde yapılmış 13 binanın performans analiz çalışmalarının hızla devam ettiğini ve Tunceli'yi afete karşı dirençli kentler kategorisine sokmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi. Vali incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Okan Yenidünya ve İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Ateş ile birlikte hareket etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.