Tunceli'de Çöp Toplama Aracından Düşerek Hayatını Kaybeden İşçinin Ailesi Belediyeye Tepkili

Tunceli'de Çöp Toplama Aracından Düşerek Hayatını Kaybeden İşçinin Ailesi Belediyeye Tepkili
Beyin kanaması sonucu ölen belediye çalışanı raporu olmasına rağmen temizlik işinde çalıştırılmış

Tunceli'de belediyenin çöp toplama aracından düşerek hayatını kaybeden Zülfü Çelikdemir’in çölyak hastalığı ve yüzde 51 engelli raporu olmasına rağmen temizlik işinde çalıştırıldığı ortaya çıktı. Ailenin tepkisiyle karşılanan belediye açıklamalarıyla hukuki mücadele başlatıldı.

Tunceli'nin merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde 12 Ocak 2024'te çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 38 yaşındaki Zülfü Çelikdemir’in ölümü, ailesi ve kamuoyunda büyük bir infiale neden oldu. Çelikdemir’in çölyak hastalığı ve yüzde 51 engelli raporuna rağmen ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırıldığının ortaya çıkması, belediyenin çelişkili açıklamalarıyla gündemdeki yerini koruyor.

cop-toplama-aracindan-dusen-iscinin-raporu-oldugu-halde-devam-etmis.jpg

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Çelikdemir’in ailesi, belediyenin çelişkili açıklamalarına sert tepki göstererek hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirtti. Ailenin avukatları, belediyenin Çelikdemir’in sağlık durumunu dikkate almadan ağır işlerde çalıştırmasının yasalara aykırı olduğunu ifade etti.

Belediye ise yaptığı açıklamada Çelikdemir’in çölyak hastası olduğunu kabul ederken, ağır işlerde çalışamayacağına dair herhangi bir ibare bulunmadığını belirtti. Ancak, Çelikdemir’in engelli raporunun sürekli olduğu ve hijyenik işlerde çalışması gerektiğine dair önerilerin bulunduğu ortaya çıktı.

tuncelide-cop-toplama-aracindan-duserek-hayatini-kaybeden-iscinin-ailesi-belediyeye-tepkilii.jpg

Ailenin paylaştığı belgelere göre Çelikdemir, belirli aralıklarla iş değişikliği talebinde bulunmuş ancak bu talepler iş yoğunluğu gerekçesiyle reddedilmişti. Aile, belediyenin açıklamalarının gerçeklikle ilgisi olmadığını ve tamamen çarpıtma olduğunu belirtiyor.

Zülfü Çelikdemir’in ölümüne ilişkin devam eden adli ve idari soruşturma ise kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Ailenin ve kamuoyunun belediyenin sorumluluğunu net bir şekilde belirleyeceği süreçte, adaletin sağlanması için kararlı bir şekilde mücadele devam ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.