Tunceli'de Çöp Toplama Aracından Düşen İşçi Beyin Ölümüyle Hayatını Kaybetti

Tunceli'de Çöp Toplama Aracından Düşen İşçi Beyin Ölümüyle Hayatını Kaybetti
Tunceli'de Temizlik İşçisi Düşerek Beyin Ölümü Gerçekleşti: Aile Belediyeyi Sorumlu Tutuyor

Tunceli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Zülfü Çelikdemir'in çöp toplama aracından düşerek beyin ölümü gerçekleşmesi, ailesi tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Olayın ardından, aile belediye ve Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'na tepki gösterdi ve çocuklarının ölümünden belediyeyi sorumlu tuttu.

38 yaşındaki Çölyak hastası Zülfü Çelikdemir, Tunceli Belediyesi'nde 7 yıldır temizlik işçisi olarak görev yapıyordu. Ancak 12 Ocak 2024 günü, Cumhuriyet Mahallesi'nde çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçirdi. Diğer işçilerin düştüğünü fark etmemesi sonucunda ambulansla hastaneye kaldırılan Çelikdemir, yoğun bakım ünitesine alındı ve ardından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak 14 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşti.

aw144971-03.jpg

Çelikdemir'in ailesi, olayda ciddi kusuru bulunduğunu düşündükleri Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve birim amirlerini protesto etmek için Tunceli Belediyesi önünde toplandı. Açıklamalarda bulunan Çelikdemir'in ablası Zülfünaz Çelikdemir, kardeşlerinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Ayrıca, olayın bir iş kazası olmadığını, belediyeye ait bir cinayet olduğunu savundu.

Çelikdemir'in dayısı Hüseyin Salan ise, olaydan 10 gün önce yeğeninin izin talebinde bulunduğunu ancak bu talebin iş yoğunluğu gerekçesiyle reddedildiğini dile getirdi. Salan, sorumluların birim amiri ve Maçoğlu olduğunu iddia ederek, belediyenin çete kurduğunu ve çetecilikle yönetildiğini savundu.

aw144971-02.jpg

Baba Seyit Ali Çelikdemir ise, defalarca belediyeye gidip izin talebinde bulunduklarını ancak reddedildiğini belirtti. Çocuğunun 7 yıldır çalıştığını ve engelli raporu olduğunu ifade eden Çelikdemir, adaletin yerini bulmasını ve benzer acıların yaşanmamasını dile getirdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.