Tunceli'de Çevreciler Katı Atık Tesisi İçin Sokaklarda Tepki Gösterdi

Tunceli'de Çevreciler Katı Atık Tesisi İçin Sokaklarda Tepki Gösterdi
Tunceli'de, yerel bir katı atık bertaraf tesisinin yapılmasına karşı çıkan çevreciler, Belediye Başkanı Maçoğlu'na karşı tepkilerini dile getiriyorlar. Halk, doğal yaşam alanlarının korunması için bir araya gelerek seslerini duyuruyor.

Tunceli'nin merkezinde, Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu öncülüğünde, yerel halk ve çevrecilerin katılımıyla büyük bir eylem gerçekleşti. Tunceli Belediyesi'nin planladığı katı atık bertaraf tesisine karşı çıkan grup, doğanın korunması için sokaklara döküldü.

Doğa Karşıtı Projeye Karşı Birlikte

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Sütlüce bölgesinde planlanan Dersim Katı Atık Birliği (DER-KAB) tesisine karşı yapılan eylemde, "Doğayı Yok Etme, Sen de Yok Olursun" sloganları atıldı. Katılımcılar, doğal yaşam alanlarının yok edilmesine karşı birlikte ses çıkardılar.

Avukat Özgür Ulaş Kaplan, platform adına yaptığı açıklamada, projenin bölge halkı tarafından uzun süredir reddedildiğini belirtti. Ayrıca, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun tepki çeken tutumunu sert bir dille eleştirdi.

tuncelide-cevreciler-kati-atik-tesisi-icin-sokaklarda-tepki-gosterdii.jpg

Belediye Başkanı Maçoğlu'na Yönelik Eleştiriler

Avukat Kaplan, Maçoğlu'nun projenin uygulanması için jandarmadan yardım talep ettiğini ifade etti. Ayrıca, Maçoğlu'nun proje ile ilgili usulsüz işlemler yürüttüğünü ve halkın tepkilerini dikkate almadığını belirtti.

Projeden Vazgeçilebilir İddiası

Kaplan, projenin henüz orman izinleri alınmadan devam ettiğini ve herhangi bir fon ayrılmadığını belirterek, projeden vazgeçilebileceğini vurguladı. Ayrıca, projenin iptali durumunda herhangi bir tazminat ödenmeyeceğini dile getirdi.

Gelecek Süreç İçin Uyarılar

Halk, belediyenin olası askeri müdahalelerine karşı uyarılarda bulunarak, demokratik haklarını kullanmaya devam edeceklerini vurguladılar. Ayrıca, yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların sorumluluklarını hatırlatarak, doğal yaşam alanlarının korunması için birlikte mücadele çağrısında bulundular.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.