Tunceli'de Cemal Diribaş'ın 5. Ölüm Yıldönümünde Zel Dağı'na Tırmanış

Tunceli'de Cemal Diribaş'ın 5. Ölüm Yıldönümünde Zel Dağı'na Tırmanış
Tunceli'de Dağların Zirvesine Yolculuk: Cemal Diribaş Anısına Zel Dağı'na Tırmanış

Tunceli'nin doğal güzellikleriyle ünlü coğrafyasında, 2019 yılında halı sahada top oynarken yaşamını yitiren Munzur Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Cemal Diribaş'ın anısını yaşatmak adına anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Diribaş'ın 5. ölüm yıldönümü dolayısıyla, Zirve Dağcılık Tunceli İl Temsilciliği üyeleri, merkeze bağlı 2 bin 380 rakımlı Zel Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Dağcılık tutkunu olan Cemal Diribaş'ın ölüm yıldönümünde düzenlenen etkinliğe, 10 kişilik bir dağcılık ekibi katılarak, Zel Dağı'nın zirvesine ulaşmak için kolları sıvadı. Yoğun çaba ve birlikte geçirilen yaklaşık 3 saatlik tırmanışın ardından zirveye ulaşan ekip, anlamlı bir anıyı daha zirveye taşıdı.

tuncelili-akademisyen-anisina-tirmaniss.jpg

Zirve Dağcılık Tunceli İl Temsilcisi İskender Doğan, üyelerinin Cemal Diribaş'ın anısını yaşatmak amacıyla geleneksel hale getirdikleri tırmanışı düzenlediklerini belirtti. Doğan, etkinliğin, bir öğretim görevlisinin sevdalısı olduğu dağların zirvesine tırmanarak onu anma ve onun adını yaşatma amacını taşıdığını vurguladı.

Diribaş'ın ailesinden biri olan Sonser Çiçek, amcasının kentin dağlarına olan tutkusuna değinerek, etkinliğin önemine dikkat çekti. Dağların zirvesine olan sevdasıyla tanınan Cemal Diribaş'ın anısının bu tırmanışlarla yaşatılmasının, aile için büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Bu özel etkinlik, doğa ve dağcılık tutkunlarını bir araya getirerek, Cemal Diribaş'ın anısını yaşatmak ve onun sevgisiyle dolu anılara bir yenisini eklemek adına gerçekleştirildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.