Tunceli'de Belediye Temizlik İşçisi Beyin Kanaması Geçirdi: Aile İhmal İddiasında Bulunuyor

Tunceli'de Belediye Temizlik İşçisi Beyin Kanaması Geçirdi: Aile İhmal İddiasında Bulunuyor
Tunceli'de Belediye İşçisinin Kaza Sonucu Beyin Kanaması Geçirmesi Aileyi ve Kenti Sarsıyor.

Tunceli'de belediye temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir'in çöp kamyonundan düşerek beyin kanaması geçirmesi sonucu yaşanan olay, ailenin iddiaları ve belediyenin açıklamalarıyla gündemi sarsmaya devam ediyor. 39 yaşındaki Çelikdemir'in durumu ciddiyetini korurken, ailesi olayda yaşanan ihmalin sorumlularının cezalandırılmasını talep ediyor.

tuncelibelediyesi.jpg

Çelikdemir'in annesi, oğlunun hastalığını ve çalışma koşullarını yetkililere defalarca ilettiklerini, ancak her seferinde karşılanmadığını belirtiyor. Baba Çelikdemir, oğlunun 7 yıldır belediyede çalışmasına rağmen sadece 13 gün izin alabildiğini ve çölyak hastalığına rağmen temizlik işinde çalıştırıldığını dile getiriyor.

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Aile, belediye yetkililerine defalarca başvurduklarını ve çocuklarının sağlığının riske atıldığını ifade ediyor. Baba Çelikdemir, çocuğunun daha önce park bahçelerde çalışırken sıcaklar nedeniyle sürekli kustuğunu ve rahatsızlığının ciddiyetinin yetkililer tarafından görmezden gelindiğini belirtiyor.

dersim-belediyesi.jpg

Tunceli Belediyesi ise yaşanan iş kazasıyla ilgili 6 gün sonra yazılı bir açıklama yaparak, adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Ancak, aile tarafından yapılan ihmal iddialarına açıklık getirmedi. Açıklamada, çalışma arkadaşlarının sağlık durumu nedeniyle detaylı bilgi verilmediği ifade edilerek, açıklamanın etik kurallar çerçevesinde yapılacağı belirtildi.

dersim-belediyesii.jpg

Çelikdemir'in ailesi ise hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması için mücadelelerine devam edeceklerini vurguluyor. Belediyenin duyarsızlığına karşı tepkiler sürerken, olayın ayrıntıları ve sorumlular hakkındaki gerçekler adli soruşturmanın sonuçlarıyla netlik kazanacak gibi görünüyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.