Tunceli’de Badem Ağaçları Çiçek Açtı, Üretici Tedirgin Oldu

Tunceli’de Badem Ağaçları Çiçek Açtı, Üretici Tedirgin Oldu
Tunceli’de badem ağaçları çiçek açtı, üretici tedirgin.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde badem ağaçları beklenmedik bir şekilde şubat ayında çiçek açtı, mart ayının sonuna kadar beklenen sürecin öncesine denk geldi. Bu durum, bölgedeki üreticileri endişelendiriyor.

Hava Sıcaklıklarının Etkisi

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; İlçede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, badem ağaçlarının erken çiçeklenmesine neden oldu. Mart ayında çiçek açması beklenen ağaçlar, şubat ayında beklenmedik bir şekilde çiçeklendi.

tuncelide-badem-agaclari-cicek-acti-uretici-tedirginnn.jpg

Üreticilerin Kaygısı

Üreticiler, bu erken çiçeklenmenin ardından olası bir don olayının çiçeklerin kurumasına ve ürün vermemesine sebep olabileceği endişesi taşıyor. Yaşanan bu durum, bölgedeki tarım faaliyetlerini etkileyebilir.

Çemişgezek ilçesi sakinlerinden Mevlüt Erel, konuya ilişkin olarak, "Bu yıl badem ağaçlarının beklenmedik bir şekilde şubat ayında çiçek açması hem bizleri hem de üreticilerimizi endişelendiriyor. Don olayı yaşanması durumunda ağaçlarımızın meyve verme konusunda sıkıntı yaşayabiliriz. Umuyorum ki böyle bir durumla karşılaşmayız." şeklinde konuştu.

tuncelide-badem-agaclari-cicek-acti-uretici-tedirgin.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 511 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.