Tunceli Pertek'te En Ucuz Halk Ekmeği

Tunceli Pertek'te En Ucuz Halk Ekmeği
 hozathaber.com İnternet Editörü
Türkiye'deki artan ekonomik maliyetler karşısında, Tunceli Pertek Belediye Başkanı CHP'li Ruhan Alan, halk ekmek fırını kurarak vatandaşların yükünü hafifletmeye çalışıyor.

Türkiye'deki artan ekonomik maliyetler karşısında, Tunceli Pertek Belediye Başkanı CHP'li Ruhan Alan, halk ekmek fırını kurarak vatandaşların yükünü hafifletmeye çalışıyor. Belediye tarafından Nisan 2022'de açılan halk ekmek fırını, ülkenin en ucuz halk ekmeğini üretiyor ve haftanın her günü 2 bin ekmek üretip halka ulaştırıyor.

Ruhan Alan, ekonomik durumun giderek ağırlaşmasına ve gıda fiyatlarının artışına rağmen, Pertek halk ekmek fırınının ekmeğin gramajını 240 grama çıkararak, fiyatı ise 2.5 lira olarak korudu. Alan, "Şu anda gramaj üzerinden bakıldığında halk ekmek hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye'nin en ucuz ekmeğini veren Pertek Belediyesi’dir" diye belirtti.

Belediye başkanının önceliği, ekonomik zorluklar içindeki vatandaşların ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmalarını sağlamak. Alan, "Bu hizmetle 4 kişilik bir ailenin ayda yaklaşık 750 lirasının cebinde kaldığını" belirtti ve halk ekmek fırını ile diğer fırıncı işletmelerini de zor durumda bırakmamak için günde ortalama 2 bin tane ekmek üretildiğini belirtti.

Ruhan Alan, belediyenin vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya ve çocukların aç yatağa girmemesine yardımcı olmaya devam edeceğini belirtti. Bu, Pertek Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışının ve vatandaşlarına hizmet etme hedefinin bir parçasıdır.

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.