Tunceli Munzur Üniversitesi

Tunceli Munzur Üniversitesi
Tunceli Munzur Üniversitesi, 2008 yılında kurulan ve 2016 yılında adını değiştiren bir devlet üniversitesidir.

Tunceli'nin kalbinde, Munzur Irmağı'nın eşsiz manzarasına nazır bir konumda bulunan Munzur Üniversitesi, 2008 yılında eğitim hayatına başlamış, 2016 yılında ise isim değişikliğine giderek bugünkü ismini almıştır. Aktuluk Mahallesi'nde kurulu olan üniversite, modern kampüsü ve geniş akademik kadrosuyla dikkat çekiyor.

Eğitimdeki çeşitliliğiyle öne çıkan üniversite, 8 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 1 enstitü ve 13 araştırma merkeziyle öğrencilere geniş bir perspektif sunuyor. Prof. Dr. Kenan Peker liderliğinde, bilim ve kültürün kucaklaştığı bir merkez haline gelen Munzur Üniversitesi, yerel kültüre verdiği değerle de ön plana çıkıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek Alevilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Munzur Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bu merkezin amacı, Alevilik kültürünün derinliklerine inmek, bu zengin mirası gelecek nesillere aktarmak ve bilimsel olarak ele almak. Aynı zamanda, Zaza Dili ve Edebiyatı Bölümü ile üniversite, Zaza dilinin ve kültürünün korunması, geliştirilmesi adına önemli adımlar atıyor.

Munzur Üniversitesi, hem doğal güzellikleriyle hem de bilimsel ve kültürel çalışmalarıyla Türkiye'nin eğitim alanındaki parlayan yıldızlarından biri olmaya devam ediyor. Her yıl birçok öğrenci, bu eşsiz coğrafyada, hem bilimsel hem de kültürel anlamda zenginleşiyor. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 317 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.