"Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, YSP'nin Tunceli İlçelerindeki Sorunları Gündeme Getirdi"

"Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, YSP'nin Tunceli İlçelerindeki Sorunları Gündeme Getirdi"
Ayten Kordu, Tunceli ilçelerinin çoğunda elektrik ve su problemi yaşandığını da vurgulamaktadır.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Tunceli Milletvekili Ayten Kordu'nun ifadelerine göre, Tunceli ilçelerinde elektrik ve su sorunları yaşandığı iddia edilmektedir. Kordu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Tunceli'nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel açıdan inkar siyasetine maruz kaldığını ve bu durumun 1938 yılından bu yana devam ettiğini öne sürmüştür.

Kordu, tek dil, tek din ve tek kimlik politikalarının kent halkının ülkeyi terk etmesine neden olduğunu iddia etmektedir. Bu politikaların kentin yıpranmasına ve insanların zorunlu göç etmesine yol açtığını belirtmiştir. Ayrıca, kente ekonomik yatırımların yapılmadığını ve meraların uzun süre yasaklı alanlar olarak kullanıldığını ifade etmiştir. Bu durumun insanların üretimden kopmasına ve Tunceli'nin üretim yapılmayan bir kent haline gelmesine neden olduğunu savunmuştur. Sonuç olarak, Kordu'ya göre Tunceli ilçelerinin çoğunda elektrik ve su problemleri yaşanmaktadır.

Bu ifadeler, Ayten Kordu'nun kişisel görüşlerini yansıtmaktadır ve kesin bir gerçeği yansıtmamaktadır. Elektrik ve su sorunları her bölgede yaşanabilen yaygın sorunlardır ve bu sorunların Tunceli ilçelerinde daha fazla olduğunu gösteren somut veriler veya araştırmalar mevcut değildir. Bu nedenle, iddialarının doğruluğunu teyit etmek için daha fazla kanıta ihtiyaç duyulmaktadır.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.