Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinde Deprem Tahliye Tatbikatı Yapıldı

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinde Deprem Tahliye Tatbikatı Yapıldı
Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü ve aynı binada hizmet veren Ağız Diş Sağlığı Merkezinde eş zamanlı deprem ve bina tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Tunceli'nin sağlık hizmetlerinin kalbinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi, deprem senaryosuna karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, merkez üssü Pülümür ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem senaryosu üzerinden gerçekleştirilen eş zamanlı tahliye tatbikatı büyük bir titizlikle icra edildi.

Acil Durum Eylem Planı Devreye Alındı

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Senaryoya göre, deprem anında harekete geçmek adına acil durum eylem planı hızla devreye alındı ve kırmızı kod ilan edildi. Binada bulunan personel, hasta, hasta yakınları ve ziyaretçiler, güvenli toplama alanlarına yönlendirildi. Aynı anda kurtarma ekipleri de göreve çağrıldı.

tunceli-deprem-tatbikati.jpg

Koordineli Kurtarma Çalışmaları

Tahliye sürecinde, kurtarma ekipleri senaryo gereği yaralanan ve yangından etkilenen personele hızlı bir şekilde müdahale etti ve gerekli ilk yardımı sağladı. Ardından, Tunceli Devlet Hastanesine nakledilerek daha ileri müdahale imkanlarına kavuşturuldu.

dersim-deprem-tatbikati.jpg

Bu kritik anlarda ekipler arasındaki koordinasyonun ne denli önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Tunceli'deki sağlık kurumları, benzer acil durumlara karşı her zaman hazır ve donanımlı olmaya devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.