Tunceli, 6 Şehit Öğretmeni 29 Yıl Sonra da Unutmadı

Tunceli, 6 Şehit Öğretmeni 29 Yıl Sonra da Unutmadı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kurum amirleriyle birlikte, 11 Eylül 1994 yılında PKK tarafından kaldıkları lojmanda şehit edilen altı öğretmen için düzenlenen anma programına katıldı.

Tunceli halkı, bu acı olayın üzerinden geçen 29 yıla rağmen öğretmenlerin anısını yaşatmaya devam ediyor.

Şehit öğretmen Vedat İnan, Tunceli'nin yetiştirdiği değerli eğitimciler arasında yer alıyor. Genç yaşta terörist saldırıda hayatını kaybeden İnan, öğrencilerine olan sevgisi ve ilçedeki eğitim faaliyetlerine katkılarıyla biliniyor.

Şehit Öğretmen Mustafa Kaynarca da, Tunceli'de eğitim camiasında bıraktığı izlerle tanınıyor. Kaynarca, mesleğine olan tutkusuyla, öğrencilerinin geleceği için gösterdiği özveriyle anılıyor.

Büminhan Temizkan, öğrencileri tarafından sevilen, ilçedeki eğitim faaliyetlerine katkıda bulunan bir diğer şehit öğretmen. Temizkan'ın eğitimdeki başarısı, ilçe halkı tarafından unutulmadı ve anısına saygıyla bahsediliyor.

Ali İhsan Çetinkaya ise, şehit edildiği dönemde Tunceli'deki eğitim camiasında genç bir öğretmen olarak tanınıyordu. Çetinkaya'nın öğrencilere olan ilgisi, eğitimdeki tutkusu ve özverisi, onun anısını yaşatan değerler arasında yer alıyor.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve kurum amirlerinin katıldığı anma programı, ilçe halkının da yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Şehit edilen öğretmenler Rüstem Şen ve Metin Kaynar da anma programında saygıyla anıldı. Programda, şehit öğretmenlerin aileleri, meslektaşları ve öğrencileri duygu dolu anlar yaşadı.

Tunceli, 1994 yılında yaşanan bu acı olayın yaralarını sarıyor ve eğitim şehitlerini her yıl anarak, onların anısını yaşatmaya devam ediyor. (Hozat Haber)

2.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6.jpeg

7.jpeg

8.jpeg

9.jpeg

10.jpeg

11.jpeg

12.jpeg

Bu haber toplam 436 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.