Sosyalist Meclisler Federasyonu, Mazgirt Belediye Başkan Adayını Belirledi

Sosyalist Meclisler Federasyonu, Mazgirt Belediye Başkan Adayını Belirledi
Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Mazgirt İçin Adayını Açıkladı.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Dersim’in Hozat ve Ovacık ilçelerinden sonra Mazgirt için adayını belirledi. Federasyon, Mazgirt halkının politik iradesini ön plana çıkaran siyasi çalışma tarzıyla adayını duyurdu.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren SMF, Dersim’in Mazgirt ilçesi için adayını belirledi. Açıklamada, "31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik çalışmalarımız belirli bir aşamaya ulaşmakla birlikte, ittifak siyasetini merkeze koyan politik tutumumuzdaki ısrar ve süreç hâlâ devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada devamla, Mazgirt ilçesinde gerçekleştirilen faaliyetler sonucunda, demokratik-sol-sosyalist partiler, kitle örgütleri, bireyler ve esnaflarla yapılan geniş istişarelerin ardından adayın Rıza Cangöz olduğu belirtildi.

SMF, "Söz, Yetki, Karar Mazgirt Halkına" şiarıyla Mazgirt halkını Demokratik Halkçı Yerel Yönetimler Programı etrafında birleşmeye ve kazanmaya çağırdı.

Rıza Cangöz, 1959 yılında Mazgirt ilçesine bağlı Kızılcık köyünde doğdu. Kamu emekçisi olarak uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Cangöz, toplumsal açıdan dezavantajlı kesimlere yönelik eğitim çalışmalarında bulundu ve sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldı. Aynı zamanda Dersim Mazgirtliler Derneği'nde yönetim kurulu üyeliği ve Dersim Dernekleri Federasyonu genel başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve beş çocuk babası olan Cangöz, 2014 yılından bu yana Mazgirt İlçesi'nde yaşamaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.