Sincapla Tanışmak İsteyenler, Munzur Vadisi’ne Gelsin

Sincapla Tanışmak İsteyenler, Munzur Vadisi’ne Gelsin
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Munzur Nehri’nde Yaşayan Sevimli Sincap, İnsanlarla Dostluk Kuruyor.

Tunceli’nin Munzur Vadisi’nde bulunan Munzur Nehri’nin kıyısında yaşayan bir sincap, hem doğal güzellikleri hem de insanlarla kurduğu dostluğu ile dikkat çekiyor. Sincap, acıktığında nehrin karşı kıyısına geçip, insanların arasına karışıyor ve onlardan yiyecek istiyor. Karnını doyurduktan sonra da geri dönüp, ağaçlarda oyunlar oynuyor.

Sincabın bu sevimli davranışları, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bazı turistler sincapla fotoğraf çektirirken, bazıları da ona yiyecek veriyor. Sincap, insanlardan korkmadan onlarla iletişim kuruyor ve onlara güven duyuyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı yetkilileri, sincabın bölgenin simgesi haline geldiğini ve onun korunması için çalıştıklarını belirtiyor. Yetkililer, sincabın doğal ortamını bozmadan onunla dostluk kurulmasını öneriyor.

Sincap, Munzur Vadisi’nin eşsiz doğasına renk katan bir canlı olarak gösteriliyor. Sincabın yaşadığı bölge, Türkiye’nin en zengin bitki çeşitliliğine sahip alanlarından biri olarak biliniyor. Bölgede 1512 bitki türü bulunuyor ve bunların 43’ü endemik. Ayrıca bölgede 38 memeli, 19 sürüngen, 9 amfibi ve 147 kuş türü yaşıyor.

Sincabın yaşadığı Munzur Nehri ise Türkiye’nin en uzun nehri olan Fırat Nehri’nin en önemli kollarından biri. Nehir, Munzur Dağları’ndan doğuyor ve 151 kilometrelik bir yol kat ederek Fırat Nehri’ne katılıyor. Nehir boyunca pek çok şelale ve göl bulunuyor.

Munzur Vadisi’nde yaşayan sincap, hem doğaseverler hem de hayvanseverler için bir cazibe merkezi oluşturuyor. Sincapla tanışmak isteyenler, Tunceli’ye gelip bu güzel bölgeyi ziyaret edebilirler.

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.