Sağlamtaş Köyü’nde Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Sağlamtaş Köyü’nde Yol Çalışmaları Devam Ediyor
KÖYDES projesi kapsamında Sağlamtaş Köyü’nde yol çalışmaları devam ediyor. Köylüler, bu çalışmaların köylerine değer katacağını ve yaşam standartlarını yükselteceğini belirtiyor.

KÖYDES projesi, kırsal altyapıyı geliştirmek ve köylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla 2005 yılında başlatılan bir programdır. 2023 yılında, bu program kapsamında 81 ilde 30 bin köye ulaşılmıştır. Bu köylerden biri de Sağlamtaş Köyüdür. Sağlamtaş Köyü, İstanbul’un Silivri ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyün nüfusu 2020 yılı itibarıyla 1.232 kişidir. Köyde tarım ve hayvancılık yapılmaktadır.

whatsapp-gorsel-2023-09-12-saat-17-23-41.jpg

2023 KÖYDES projesi kapsamında, Sağlamtaş Köyü’nde yol çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar, köyün ulaşımını kolaylaştırmak, ekonomik faaliyetlerini desteklemek ve sosyal hayatını canlandırmak için önemlidir. Yol çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Kaymakamlığı işbirliğiyle yürütülmektedir. Çalışmaların sonunda, köyün toplam 12 kilometrelik yol ağı asfaltlanacak ve aydınlatılacaktır. Yol çalışmalarının 2023 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

dddcbm.jpg

Sağlamtaş Köyü sakinleri, KÖYDES projesi sayesinde yol çalışmalarından memnundur. Köylüler, bu çalışmaların köylerine değer katacağını ve yaşam standartlarını yükselteceğini belirtmektedir. Ayrıca, köylüler, yol çalışmalarının bitmesiyle birlikte köylerine daha fazla ziyaretçi gelmesini ve turizm potansiyelini artırmasını ummaktadır.

KÖYDES projesi, Sağlamtaş Köyü gibi pek çok köye hizmet vermektedir. Bu proje, Türkiye’nin kalkınmasına ve kırsal kalkınmasına katkı sağlamaktadır.(İLKHA)

mmmolllkk.jpg

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 743 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.