Pülümür'de Yaşlı ve Güçsüz Ellere Yardım Eli Uzandı

Pülümür'de Yaşlı ve Güçsüz Ellere Yardım Eli Uzandı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Zamanın Yükünü Taşıyan Eller, Şimdi Yardımın Bekleyen Tarafı

Bir zamanlar belki en zor işlerde çalışarak hayat mücadelesi vermişlerdi. Sırtlarında odun taşımanın, tarlalarda şafak vakti ter dökmenin, ölümcül yollarda kızakla yaprak ya da çarçır taşımanın hikayelerini anlatıyorlardı. Ancak yıllar geçtikçe, o güçlü kuvvetli insanlar yaşlandı ve birçoğu bakıma muhtaç hale geldi.

pulumurde-destek.jpg

Birçok evde, bir zamanlar güçbirliğiyle mücadele eden karı koca, şimdi yalnız başına kaldı. Kiminin gözleri görmüyor, kimisinin ise süpürge tutacak mecali kalmadı.

pulumurr.jpg

Pülümür Habere Göre; Pülümür Kaymakamlığı, ilçe merkezi ve köylerde yaşayan yaşlı ya da engelli vatandaşların yardımına koşuyor. Vefa Sosyal Destek Grupları, yaşlı ya da engellilerin evlerini temizliyor, kişisel bakıma ihtiyaç duyanlara yardım eli uzatıyor ve bir tabak sıcak yemek sunuyor. Vefa Sosyal Destek Grupları, yaşlıların günlük ihtiyaçlarını karşılamak adına market alışverişi, ilaç alımı, maaş çekimi, kışlık odun kırma, yaşlıların evlerinde temizlik gibi talepleri karşılıyor.

pulumur-kaymakamligi.jpg

Bu anlamlı hizmetlerle, yaşlı ve güçsüz bireylere destek olunarak toplumdayız dayanışma ve yardımlaşma kültürü daha da güçleniyor. İhtiyaç sahiplerinin yalnız olmadığını hissettiren Pülümür Kaymakamlığı ve Vefa Sosyal Destek Grupları, bu güzel hizmetleriyle toplumun takdirini kazanmaya devam ediyor.

pulumurde-yardim-eli.jpg

Bu haber toplam 614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.