Pülümür'de Rüzgar Enerjisi ve Depolama Projesi: ÇED Toplantısı Heyecanı

Pülümür'de Rüzgar Enerjisi ve Depolama Projesi: ÇED Toplantısı Heyecanı
Tunceli Pülümür'de Yeşil Enerji Hamlesi: Rüzgar Enerji Santrali ve Depolama Tesisi İçin Toplantı Düzenlenecek

Tunceli'nin Rüzgarla Aydınlanacak Geleceği: Pülümür'de Rüzgar Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi İçin ÇED Bilgilendirme Toplantısı Düzenlenecek

Tunceli'nin doğal kaynaklarını verimli bir şekilde değerlendirmek ve sürdürülebilir enerji üretimine katkı sağlamak amacıyla Pülümür ilçesinde planlanan Rüzgar Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Mina Marble Mermer Maden Ticaret AŞ tarafından hayata geçirilmesi planlanan projenin ayrıntılarını paylaşmak üzere Pülümür Belediyesi Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi Konferans Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirilecek.

tunceli-pulumur.jpg

İhlas haber ajansının sevis ettiği habere göre;Toplantının odak noktası, Dağyolu, Közlüce, Hacılı, Göcenek ve Süleymanuşağı köyleri mevkiinde yapılması planlanan "Paşa Depolama Rüzgar Enerji Santrali (DRES)" olacak. 10 adet türbin ve 40 MW m/40 MW kurulu güçle hayata geçirilmesi planlanan proje, bölgenin enerji ihtiyacına sürdürülebilir bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Projenin Temel Detayları:

  • 10 adet türbinle 40 MW kapasiteli Paşa Depolama Rüzgar Enerji Santrali.
  • Mina Marble Mermer Maden Ticaret AŞ tarafından yönetilecek.
  • Dağyolu, Közlüce, Hacılı, Göcenek ve Süleymanuşağı köylerinin bulunduğu mevkide kurulacak.

ÇED Bilgilendirme Toplantısı: Toplantıda, projenin çevresel etkileri, güvenlik önlemleri, istihdam potansiyeli ve proje süreci gibi konular detaylı bir şekilde ele alınacak. Ayrıca, bölge sakinlerine ve katılımcılara projenin artıları ve eksileri konusunda bilgi verilerek, görüş ve önerilerini paylaşma imkanı tanınacak.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.