Pülümür'de Konteyner Kent Projesi Hızla İlerliyor,Başkan Tosun, Önemli Aşamayı Açıkladı

Pülümür'de Konteyner Kent Projesi Hızla İlerliyor,Başkan Tosun, Önemli Aşamayı Açıkladı
Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde Konteyner Kent Projesi İlerliyor.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, afetler nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için kurulan konteyner kentin altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Müslüm Tosun, konteyner kent projesinde önemli bir aşama kaydedildiğini belirtti.

pulumur-konteyner.jpg

1987 yılında Meydanlar Mahallesi'nde sel ve deprem gibi afetler nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlar için inşa edilen 177 afet konutunun ardından, 1992 Erzincan ve 2001 Pülümür depremlerinden etkilenen konutlarda güçlendirme çalışmaları yapıldı. Ancak, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle hasar gören konutların yıkımıyla başlayan konteyner kent projesi, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından altyapı çalışmalarına geçti.

pulumur-afad.jpg

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, ilçenin kuzey doğu fay hattı üzerinde bulunduğunu ve bölge koşullarının nedeniyle çeşitli afetlere maruz kaldığını vurgulayarak, "1939 ve 1992 Erzincan depremlerinden etkilenmiş, 2003 yılında merkezi Pülümür olan depremleri yaşamış bir ilçeyiz" dedi.

Başkan Tosun, "Konteyner kentin altyapısı için ihale yapıldı, altyapı süreci tamamlanmak üzere. Konteynerlerin kurulmasıyla buradaki yapı stoku yıkılıp, yeniden afet konutları yapılacak" şeklinde konuştu. Mevsim koşullarının çalışmaları yavaşlattığını belirten Tosun, konteyner kentin kurulmasının ardından depreme dayanıklı olarak yapılacak konutların olası depremlerde hasarı azaltacağını ve önleyici bir örnek olacağını ifade etti.

tunceli-afad-pulumur.jpg

Toplam 250 konteynerin kurulacağı Pülümür ilçesinde, afetzedelerin daha güvenli ve dayanıklı konutlara kavuşması hedefleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.