Pülümür'de Kısa Sürede Tamamlanacak Konteyner Kent Projesi Tamamlandı

Pülümür'de Kısa Sürede Tamamlanacak Konteyner Kent Projesi Tamamlandı
 hozathaber.com Muhabiri
Tunceli Pülümür'de Depremden Etkilenenlere Konteyner Kent Müjdesi! Hızla Tamamlanacak Proje İle Yardım Yolda.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaşanan depremlerde evleri hasar gören vatandaşlar için hızla harekete geçildi. Pülümür ilçesi Meydanlar Mahallesi'nde, köylerinden sel ve deprem gibi doğal afetler nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlara yardım eli uzatmak amacıyla 1987 yılında başlatılan afet konutu inşası, 177 konutun etap etap tamamlanmasıyla sonuçlandı.

pulumurde-konteyner-kent.jpg

Pülümür Kaymakamlığından Hızlı İhale

Ancak, 1992 Erzincan depremi ve 2001 Pülümür depremi sonrasında etkilenen konutlarda güçlendirme çalışmaları yapılsa da, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, yeniden müdahale gerektiren bir durumu ortaya koydu. Bu çerçevede, depremden etkilenen konutların yıkımı için Pülümür Kaymakamlığı tarafından başlatılan konteyner kent projesi hızla ilerliyor.

Pülümür'de Konteyner Kent Projesi

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, konteyner kent projesinin ayrıntılarına ilişkin yaptığı açıklamada, ilçeye ulaştırılan konteynerlerle kısa süre içinde altyapısının tamamlanacağını belirtti. Toplamda 250 konteynerin ilçe genelinde kurulacağını ifade eden Çakal, projenin depremden etkilenen vatandaşlara geçici bir barınma çözümü sunmayı hedeflediğini vurguladı.

toplamda-250-konteyner-ile-ilce-genelinde-yardimm.jpg

Bu anlamlı projenin, depremzedelerin yaşadığı zorlu koşullara pratik bir çözüm getirme amacını taşıdığını dile getiren Çakal, konteyner kentin, acil ihtiyaçları karşılamak üzere planlandığını söyledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, depremden etkilenen vatandaşlar, güvenli ve geçici bir konutlarda barınma imkanına kavuşacaklar.

Bu haber toplam 308 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.