Pülümür Vadisi'nin Doğa Harikası: Çırtan Şelalesi

Pülümür Vadisi'nin Doğa Harikası: Çırtan Şelalesi
Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde ilkbaharla canlanan Çırtan Şelalesi, doğaseverleri eşsiz manzaralarıyla büyülüyor.

Pülümür Vadisi'nin büyüleyici güzelliği, ilkbaharın taptaze havasıyla birleşince, Tunceli'nin doğa harikası Çırtan Şelalesi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Her mevsim doğaseverleri büyüleyen Pülümür Vadisi, tarihi mirası ve doğal dokusuyla ziyaretçilerini cezbetmeye devam ediyor. Vadinin içerisinde, ilkbaharın gelişiyle canlanan doğa, göz alıcı manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Meşe ve ardıç ormanlarıyla bezenmiş bu bölgede, yaban keçisinden boz aya, kurttan kirpiye kadar birçok canlıya rastlamak mümkün. Karların erimesiyle can bulan Çırtan Şelalesi, yaklaşık 60 metre yükseklikten suyunun coşkusuyla aşağıya akıyor.

Fotoğrafçılar ve doğa tutkunları için eşsiz bir vizyon sunan bu şelale, özellikle sıcak yaz aylarında turistlerin uğrak yeri haline geliyor. Bölgede yaşayan yerel halk da, şelalenin ilkbaharda nasıl coşkulu bir şekilde aktığını ve doğanın nasıl uyanıp canlandığını görmek için bölgeye akın ediyor.

sh7lod0oakawwknz4nzicg.jpg

Bölge sakinlerinden Cüneyt Coşkun, "Tunceli'nin doğasının sunduğu etkinliklerle dört mevsim boyunca keyif alabileceğimizi" belirtiyor. Coşkun, vadiye erişimin zorluğundan bahsederken, "Bu doğa harikasına ulaşabilmek için kısa bir yürüyüş yapmak gerekiyor, ama sonunda karşılaşılan manzara tüm yorgunluğu unutturuyor" şeklinde ekliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 467 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.