Pertek'te Arıtma Tesisi İddialarına Başkan Alan'dan Yanıt!

Pertek'te Arıtma Tesisi İddialarına Başkan Alan'dan Yanıt!
 hozathaber.com Muhabiri
Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, planlanan arıtma tesisiyle ilgili usulsüzlük iddialarını reddederek tüm sürecin şeffaf ve resmi izinlerle ilerlediğini belirtti.

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, son dönemde gündeme gelen arıtma tesisi arsa takasıyla ilgili ortaya atılan usulsüzlük iddialarına net bir şekilde karşı çıktı. Planlanan arıtma tesisinin çevre ve doğayı koruma adına hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Alan, bu kritik projeye gölge düşürme amacı taşıyan iddialara belgelerle yanıt verdi.

Alan, birkaç hafta önce kamuoyuna yansıyan, arıtma tesisinin yerinin seçimine dair usulsüzlük yapıldığı ve bu durumun kamu zararına yol açtığı iddialarını kesin bir dille reddetti. Alan, bu iddiaları yalanlarken, tüm sürecin şeffaf bir şekilde ilerlediğini ve ilgili kurumların onayları doğrultusunda hareket edildiğini belirtti.

İlçe halkının da bu konuda aydınlatılması adına bir basın açıklaması düzenleyen Başkan, tüm süreçte İLBANK'ın da danışıldığını, böylece belirlenen arsanın uygunluğunun teyit edildiğini ifade etti. Ancak, tüm bu açıklamalara rağmen, iddialarda bulunan bir kişinin, yurt dışından gelen tehditler nedeniyle şikayetini geri aldığı bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.

Alan, bu gelişmelerin ardından olayın tüm yönleriyle araştırılması için İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'na bizzat başvurduğunu ve bu süreçte her zaman şeffaf hareket etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Alan, projenin engellenmesi çabalarının yaklaşan seçimlerle ilişkilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Araştırmaların sonucunda tesisin gerçekleşmesi ve doğanın korunması adına atılan bu adımın, şehir halkının yararına olacağını umuyoruz. Başkan Alan da, bu süreçte atılacak tüm adımların, Pertek halkının çıkarları doğrultusunda olacağının altını çizdi.

baskan-ruhandan-aciklama.jpg

Bu haber toplam 1525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.