Pertek Belediyesi'nden Tartışmalı Arazi Takası

Pertek Belediyesi'nden Tartışmalı Arazi Takası
Pertek Belediyesi'nin kendi mülkünden 70 bin metrekare fazla alanı bireysel kişilere aktarması, Pertek Halk İnisiyatifi'nin sert tepkisine neden oldu. İnisiyatif, bu konuda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Pertek Belediyesi’nin, kendi arazisinden 70 bin metrekare fazladan bir alanı bireysel kişilere aktarması konusunda Pertek Halk İnisiyatifi tarafından bir basın duyurusu gerçekleştirildi.

11 Mayıs'ta gerçekleştirilen Pertek Belediye Meclisi toplantısında, bir arıtma tesisi kurulması adına bir alan değişimi planı masaya yatırıldı. Bu plana göre, belediyeye ait 106.681,25 metrekarelik bir alan, karşılığında 37.034,56 metrekarelik bir arazi ile değiştirildi. Bu işlem sonucu belediye, kendi mülkünden 70 bin metrekare fazladan bir alanı bireysel sahiplere transfer etti.

PİRHA’nın bildirdiğine göre, bu duruma tepki gösteren Pertek Halk İnisiyatifi, bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Hasan Koyun, inisiyatif adına okudu.

Hasan Koyun, “Belediye neden kendi sahilindeki yazlık düğün salonuna yakın 37 dönüm bireysel araziye kanalizasyon yapısı kurma gereği duyar? Yıllardır belediyenin mülklerini hedef alan bu türden eylemler, belediyenin kendi arazisiyle takas yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Bu tür olaylarla karşı karşıya olduğumuz bir ilçede, toplumsal yaşamımızı yönetenlerin çıkarlarına göre şekillendiremeyiz. Yozlaşmaya, yağmalamaya ve doğamıza zarar veren her türlü eyleme karşı, doğal yaşam alanlarımızı ve topraklarımızı koruyalım” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması, ‘Birlikte, birleşerek başaracağız’ ve ‘Adaletsiz yönetimlere son’ sloganlarıyla tamamlandı.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.