Pertek Belediyesi

Pertek Belediyesi
Tunceli Pertek Belediyesi

Pertek Belediyesi, Tunceli ilinin güneyinde yer alan bir ilçenin yerel yönetim organıdır. Belediye başkanı, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) seçilen Ruhan Alan’dır. Belediyenin resmi web sitesi www.pertek.bel.tr adresindedir. Bu sitede belediyenin kurumsal yapısı, güncel haberleri, projeleri, fotoğraf galerisi ve iletişim bilgileri yer almaktadır.

Pertek Belediyesi, ilçenin sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlarına çözüm bulmak için çalışmaktadır. Belediyenin yaptığı bazı önemli projeler şunlardır:

  • Ücretsiz WiFi (Kablosuz İnternet) Noktaları: Belediyemizce Cumhuriyet Meydanı ve Köy Garajı olmak üzere iki noktada vatandaşlarımıza ücretsiz İnternet hizmeti verilmeye başlandı.
  • Pertek Turizm Eğitimi: Pertek’te turizm sektöründe iş bulmak isteyenler için düzenlenen bir eğitim programıdır. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilmektedir.
  • Pertek Kalesi Restorasyonu: Pertek’in simgesi olan tarihi kalede restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Kale, turizm açısından büyük önem taşımaktadır

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 416 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.