Ovacık'ta El Sanatları Atölyesi Açıldı

Ovacık'ta El Sanatları Atölyesi Açıldı
Ovacık'ta kadın emeğinin ön plana çıkarılması amacıyla Ovacık Doğal Kooperatifi'nin de desteğiyle El Sanatları Atölyesi açıldı.

Ovacık'ta bir süredir hazırlık çalışmaları süren El Sanatları Atölyesi nihayetin'de açıldı. Çok sayıda kişinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen el sanatları atölyesi , Behzat Firik Kültür Merkezi'nin üst katında yer almaktadır. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise , Ovacık Doğal Kooperatifi Başkanı Hayati Güngören ve El Sanatları Atölyesi Sorumlusu Gülfiraz Al'ın da katıldığı atölye açılışta sanatçılar Metin Kahraman, Taner İnal, Loran Polat ve Dersim Belediyesi Korosu tarafından misafirlere dinleti gerçekleştirildi.

EL EMEĞİ ZORLU VE UZUN BİR SÜREÇ SONUNDA ATÖLYE AÇILDI

Açılışta konuşan Gülfiraz Al atölye hakkın'da , halı ve kilim üzerine üretim yaptıklarını belirterek atölye hakkın'da , "Çalışmalarımız çok mutlu ve keyifli geçiyor. Çalışmalarımızı Ovacık Doğal'ın desteğiyle gerçekleştirmekteyiz. Bize atölye için destek lazım. El emeği zorlu ve uzun bir süreç istemektedir.. Bize bu süreçte maddi destek gerekmektedir. Daha sonrasında ise kendimizi çevirebileceğimize canı gönülden inanıyoruz" dedi.

KÜLTÜREL BİR DOKU, KÜLTÜREL BİR MİRAS... EL SANATLARI

El Sanatları Atölyesi çalışmasının kadın emeğine dönük bir çalışma olduğunu vurgulayan Ovacık Doğal Kooperatifi Başkanı Hayati Güngören Şu ifadeleri kullandı, "Mümkün olduğunca burada kültürel bir doku olan , kültürel bir miras olan bu el sanatları üretimini yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz. Bunu canlandırmak gibi bir hedefimiz ve çalışmalarımız var. Bunun için de böyle bir el sanatları atölyesi kurmuş olduk. Bu çalışmaya en başından beri emek veren kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki bundan sonra daha iyi işler yapmaya çalışmaya gayret edeceğiz" dedi.

KADIN EMEĞİ ÖN PLANA ÇIKACAK BİR YATIRIM

Ovacık Doğal'ın el emeği üzerine kurduğu atölyenin önemine değinen Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu şu ifadeleri kullandı , "Gıda ve bakliyat gibi ürünlerde Ovacık Doğal, birçok şehirde faaliyet sürdürmektedir. Ancak kadın emeği üzerine yada el sanatları alanında yürüttüğü çalışmalarda eksikliklerimiz vardı. Bu atölye de bu eksikliği tamamlamış olacak temennisin'de bulunuyorum. Kadın emeğini ön plana çıkaracak olan bir çalışma bu. Çok değerli ve önemli bir çalışma olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.