Organik arıcının yol isyanı

Organik arıcının yol isyanı
Pülümür ilçesinde organik arıcılık yapan Nurettin Özgürel, arıcılık yaptığı köyün yolunun yapılmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Özgürel, yıllardan beri Pertek ilçesinde organik arıcılık faaliyetleri yaptığını belirtmiştir. Köyünde hayvancılık yapan diğer arkadaşlarının da bulunduğunu ve yaklaşık 120 büyükbaş hayvan ile 3 bine yakın arılı kovan olduğunu ifade etmiştir. Ancak, Özgürel ve diğer çiftçilerin arılarını taşıdıkları sırada çamurlu yollarda araçlarının battığını ve arıların telef olduğunu belirtmiştir. Kendisinin de aynı sorunu yaşadığını ve arıların bulunduğu alanlara gidemediğini dile getirmiştir.

Özgürel, yıllardan beri bu yol sorununu çözmek için yetkililere dilekçe verdiklerini ve görüşmelerde bulunduklarını söylemiştir. İl özel idaresi genel sekreterliğinin gelip durumu incelediğini ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini ifade etmiştir. Öne sürülen gerekçenin yapı olmayışı olduğunu belirten Özgürel, bölgede kadastro çalışması yapılmasının istendiğini ancak bunun da yol olmayışı nedeniyle geciktiğini söylemiştir. Özgürel, diğer köylerdeki yolların asfaltlanması için ödenek bulunduğunu, ancak kendi köylerinin çamurlu yollardan kurtulamadığını dile getirmiştir.

Özgürel, yılda 5 ton bal ürettiğini ve köylerinde yaklaşık 3 bin arı olduğunu belirtmiştir. Üretim yapmak isteyen insanlar olduklarını ve bu sorunun bir an önce çözülmesini talep etmiştir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.