Nesli Tükenme Tehdidi Altındaki Vaşak, Kameralara Adeta Poz Verdi

Nesli Tükenme Tehdidi Altındaki Vaşak, Kameralara Adeta Poz Verdi
Vaşak, Munzur Vadisi'nde Doğa Fotoğrafçısına Unutulmaz Bir Poz Verdi.

Tunceli'nin eşsiz doğal güzelliklerinden Munzur Vadisi Milli Parkı'nda, nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alması sebebiyle özel bir koruma altında bulunuyor. Bu nadir anların şans eseri kaydedildiği belirtiliyor.

Doğa fotoğrafçısı Ömer Tanış, uzun yıllardır Tunceli'de yaşamasına rağmen, bu kez özel bir anı kaydetmek adına Munzur Vadisi'ne odaklandı. Dünya genelinde ender rastlanan vaşak türünü çekmek isteyen Tanış, uzun bir bekleyişin ardından hayalinin peşine düşerek bu özel anı kayıt altına aldı.

Tanış, vaşağın Munzur Vadisi'nin kayalık alanlarında dolaştığını ve kendisini izlediğini fark ettiğinde heyecanını gizleyemediğini belirtti. Vaşak, nesli tükenme tehlikesi altında olmasına rağmen, fotoğrafçıya adeta poz vererek objektife yaklaştı. Tanış, bu nadir görüntülerin ardından vaşağın kayalıklardan ormana doğru giderek gözden kaybolduğunu ifade etti.

nesli-tukenme-tehdidi-altindaki-vasak-kameralara-adeta-poz-verdi.jpg

Tanış, yaklaşık 6 yıldır Tunceli'nin doğal zenginliklerini keşfettiğini ve daha önce semender, dağ keçisi, ayı, su samuru gibi birçok canlıyı fotoğrafladığını dile getirdi. Ancak, en çok çekmek istediği canlının vaşak olduğunu belirterek, "Sonunda denk geldim. Karşı kayalıklarda bulunan keçileri izliyordu avlamak için. Birkaç kare fotoğrafını çektikten sonra gözden kayboldu” dedi.

Tunceli'nin eşsiz doğal güzelliklerinde bu tür nadir bulunan canlıları gözlemleyerek, fotoğraflayarak, doğaseverlere sunan Tanış, bu deneyimini paylaşarak doğa koruma ve bilinçlendirme çabalarına katkı sağlıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 2749 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.