Nazımiye Dereova Şelalesi

Nazımiye Dereova Şelalesi
Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde bulunan Dereova Şelalesi, doğal güzelliği ve tarihi zenginliğiyle görenleri büyülüyor. Gelin Pınarı olarak da bilinen şelale, yazın serinliği, kışın ise buzul tabakasıyla farklı bir manzara sunuyor.

Şelale 20 Metre Yükseklikten Dökülüyor

Dereova Şelalesi, Tunceli il merkezine 46 kilometre, Nazımiye ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta, Dereova Köyü’ndedir. Şelale, 20 metre yükseklikten 3 kaynaktan yaygın bir şekilde dökülen sularla oluşuyor. Sular, Pülümür Çayı’nın kollarından biri olan ve çok derin bir vadide akan dereye karışıyor.

Şelale Her Mevsim Farklı Bir Güzellik Sunuyor

Nazımiye Dereova Şelalesi hem çevresine serinlik katmakta, hem de yaz ve kış aylarında çok etkileyici ve farklı bir manzara sunmaktadır. Yazın şelalenin serinliği sizi de ferahlatacak. Kışın ise şelale sularından oluşan sarkıt ve dikitler, bir buzul tabakası meydana getiriyor.

Şelalenin çevresi çok dik eğimli olup bodur meşe ormanları ile kaplıdır. Şelale ve çevresi doğal nitelikleriyle piknik, doğa yürüyüşü gibi günübirlik etkinlikler için önemli bir potansiyel taşıyor. Ulaşımın zor olması şelalenin ziyaret edilmesi önündeki en büyük engeli oluşturuyor.

Şelale Fotoğraf Tutkunlarının İlgi Odağı

Şelalenin eşsiz güzelliği, fotoğraf meraklılarının da dikkatini çekiyor. Kartpostallık fotoğraflar çekmeye hazır olun. Sosyal medyada trend haline gelen ayçiçekleri ile fotoğraf çekme akımına benzer şekilde, şelale ile fotoğraf çekme akımı da başladı.

Şelale, gelin ve damatlar için de doğal stüdyo imkanı sağlıyor. Dış çekimlerini bu doğal stüdyoda gerçekleştirmek isteyen gelin ve damatlar, şelalenin arasında unutulmaz anlar yaşıyor.

Şelalenin Tarihi Zenginliği

Tunceli Dereova Şelalesi’nin tarihi de çok eskilere dayanmaktadır. Şelale yakınında bulunan Sarısaltık Türbesi, Baba İshak’ın halifesi Sarısaltık’a aittir. Türbe, bölgede önemli bir ziyaret yeri olarak kabul edilmektedir.

Şelale ayrıca Dersim isyanlarının da tanığı olmuştur. Osmanlı döneminde bölgede yaşayan aşiretler ve beyler devlet otoritesine karşı çıkarak isyan etmişlerdir. Bu isyanları bastırmak için gönderilen kuvvetler şelale çevresinde çatışmışlardır.

Dereova Şelalesi, Tunceli’nin saklı cennetlerinden biridir. Doğal güzelliği ve tarihi zenginliğiyle görenleri büyüleyen şelale, ziyaretçilerini bekliyor.

Dereova Şelalesi’ne giriş ücretsizdir. Şelaleye toplu taşıma ya da özel araç ile ulaşım sağlanabilir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 424 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.