Munzur Üniversitesi’nden önemli gelişmeler

Munzur Üniversitesi’nden önemli gelişmeler
 hozathaber.com İnternet Editörü
Munzur Üniversitesi, son zamanlarda bazı önemli gelişmelere sahne oldu. Bunlardan bazıları şunlardır:

Munzur Üniversitesi, Tunceli’de 2008 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversite, 8 fakülte, 1 lisansüstü enstitü, 3 meslek yüksekokulu ve 13 araştırma merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetleri yürütmektedir. Üniversite, ismini bölgedeki Munzur Dağları ve Munzur Çayı’ndan almıştır.

Munzur Üniversitesi, son zamanlarda bazı önemli gelişmelere sahne oldu. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Üniversite, Muharrem ayı münasebetiyle geleneksel 12. Aşure Günü Etkinliği ve 1. Alevilik Kültürü Çalıştayı düzenledi. Etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.
  • Üniversite, “Engelsiz Kampüs” anlayışıyla hizmete ücretsiz sunduğu bisikletleri yeni döneme hazırladı. Bisikletler öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve çevreye duyarlı olmak amacıyla kullanılacak.
  • Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kenan PEKER, akademisyenlerle istişare toplantısı yaptı. Toplantıda üniversitenin düşünce sürecinin düzenlenmesi ve yönetilmesi konuları ele alındı.
  • Üniversite, YÖK Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” toplantısına katıldı1. Toplantıda üniversitenin bölgesel kalkınmaya katkısı değerlendirildi.
  • Üniversite, 200 milyon liralık bütçe ayrılan ikinci etap inşaat projelerinin gelecek yıl tamamlanması hedefliyor. Projeler kapsamında kütüphane binası, termal otel, akademik birimler ve benzeri birçok donatılar olacak. Bu yatırımlar hem bilime katkı sunacak hem de şehrin çehresini değiştirip ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. (İLKHA)

Bu haber toplam 428 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.