Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde Bazı Grupların Sahne Almasını Uygun Bulmadı

Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde Bazı Grupların Sahne Almasını Uygun Bulmadı
 hozathaber.com İnternet Editörü
21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde sahne alması planlanan Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup, Tunceli Valiliği’nin uygun görmemesi nedeniyle festival programından çıkarıldı.

Tunceli'deki Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin 21. yılına yönelik programın bir kısmına Tunceli Valiliği'nden ret çıktı. Festival Tertip Komitesi'nin daha önce kamuoyuyla paylaştığı festival programında yer alan Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Ermeni dans grubu Veradardz Folk Grup, valilik tarafından festival kapsamında 'uygun' bulunmadı.

Festivalin diğer programlarına izin verilirken, Festival Tertip Komitesi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Komite, festivalin coşkuyla devam edeceğini belirtti.

Komite tarafından yapılan açıklamada, "Tunceli Valiliği’nin 28.07.2023 tarih ve 2023/275 sayılı yazısı gereğince Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup’un festival programında yer almasının uygun görülmediği bildirilmiştir. Bu durum hakkında ilgili gruplara bildirim yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Tunceli Valiliği’nin belirtilen yazısı gereğince 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı kapsamında Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup’un sahne alamayacakları, ancak geri kalan festival programının merkez ve ilçelerde tüm coşkusuyla aynen uygulanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.“ denildi.

Bu durum, festivalin devam edeceğini, ancak belirtilen grupların sahne almayacağını doğruluyor. Festivalin geri kalan etkinlikleri için program, önceden belirtildiği gibi devam edecek.

Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.