Munzur Dağları'nda dağ keçileri böyle görüntülendi

Munzur Dağları'nda dağ keçileri böyle görüntülendi
 hozathaber.com Muhabiri
Erzincan ile Tunceli sınırında yer alan Munzur Dağlarında, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan ve avlanması yasak olan yaban keçileri, yüksek kesimlerdeki sarp kayalıklarda beslenirken görüntülendi.

Tunceli sınırındaki Munzur Dağları'nda, nesli tükenme tehlikesi altında olan yaban keçileri koruma altına alınmış ve avlanması yasaklanmıştır. Yüksek kesimlerdeki sarp kayalıklarda beslenirken yaban keçilerinin görüntülendiği belirtilmektedir.

Munzur Dağları, kurt, boz ayı, tilki, domuz ve vaşak gibi çeşitli canlı türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Yaban keçileri ise bu bölgede nesli koruma altında olan ve avlanması yasaklanmış olan bir türdür. Dağ keçilerin ve Munzur Dağları'nın eteklerinde bulunan yeşil otlaklarda beslenirken gözlemlenmiştir. Bir süre çeşitli otlarla karınlarını doyuran ve su ihtiyaçlarını gideren keçiler, fark edildiklerinde sarp dağlara tırmanarak gözden kaybolmuşlardır. Bu da durum, yaban keçilerinin Munzur Dağları'na doğal bir renk kattığını göstermektedir...

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.