Munzur Dağları'nda Bozayıları Karlı Arazide Besin Peşinde

Munzur Dağları'nda Bozayıları Karlı Arazide Besin Peşinde
Munzur Dağları'nda Kışın Zorlu Koşullarında Bozayıları Yiyecek Arayışında Görüntülendi.

Munzur Dağları'ndaki ilçe kırsalında, yaban keçisi, kurt, vaşak, su samuru, çengel boynuzlu dağ keçisi, bozayı, tilki ve sincap gibi birbirinden farklı canlı türleri, kar ve yağışın etkisiyle zorlu bir dönemden geçiyor. Özellikle son haftalarda etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle dağlar karla kaplanırken, yaban hayvanları yiyecek bulma konusunda ciddi zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Uzmanlar, Yaban Hayvanları İçin Çağrı Yapıyor

Bu zorlu koşullarda, Kırkmerdiven Vadisi'nde bir bozayı, karlı arazide yiyecek arama çabalarını gözler önüne seriyor. Dronlar tarafından kaydedilen görüntülerde, bozayının pençeleriyle karı temizleyerek altında gizlenmiş yiyecekleri aradığı izleniyor. Karla kaplı arazide bir süre dolaşan bozayı, karın altındaki potansiyel yiyecek kaynaklarını bulmak için çaba gösteriyor.

munzur-daglarinda-bozayilari-karli-arazide-besin-pesindee.jpg

Görüntülerde, bozayının dağlık alana girişiyle birlikte çevresini keşfe çıktığı ve kışın zorlu koşullarında nasıl adapte olduğunu gösteriyor. Bozayı, karla kaplı arazideki besin kaynaklarını bulmak adına dikkat çeken bir çaba harcarken, doğal yaşamda hayvanların kış mevsimine uyum sağlama mücadelesi izleyicilere etkileyici bir manzara sunuyor.

Kışın zorlu şartlarına rağmen, Munzur Dağları'nda yaşayan vahşi hayvanların doğal yaşam mücadelesini gözlemlemek, doğa tutkunları için önemli bir deneyim oluşturuyor. Bu görüntüler, insanların doğayla uyum içinde yaşayan vahşi yaşamı anlamalarına ve takdir etmelerine olanak tanıyan bir pencere sunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.