Mazgirt'te Şehit Öğretmenler Anma Töreni

Mazgirt'te Şehit Öğretmenler Anma Töreni
 hozathaber.com Muhabiri
Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde, 29 yıl önce terörist saldırıda yaşamını yitiren 6 öğretmen için Darıkent Köyü İlkokulu'nda duygu yüklü anma töreni düzenlendi.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde, yıllar önce PKK tarafından maalesef yaşamlarını yitiren altı öğretmen için anlamlı bir anma etkinliği gerçekleştirildi. 11 Eylül 1994'te görev başında trajik bir şekilde hayatlarını kaybeden Rüstem Şen, Metin Kaynar, Ali İhsan Çetinkaya, Mustafa Karınca, Buminhan Temizkan ve Vedat İnan; Darıkent Köyü İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikle anıldı.

tunceli-valiligi.jpg

Bu dokunaklı etkinlik, bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Katılımcılara, kaybedilen öğretmenlerin hayat hikayeleri hatırlatıldı ve onların anısına Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Anma programının ilerleyen saatlerinde, bu özel öğretmenler için inşa edilen anıt mezarlıkta karanfiller bırakıldı.

manset-yeni-logo-kopyass.jpg

Bu anlamlı etkinliğe, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Mazgirt Kaymakamı Necdet Uçar, Belediye Başkanı Murat Becerikli, çeşitli kurumların yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

manset-yeni-logo-kopya.jpg

Bu haber toplam 554 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.