Mazgirt'te Anız Yangını Paniğe Neden Oldu

Mazgirt'te Anız Yangını Paniğe Neden Oldu
Mazgirt ilçesine bağlı Aslanyurdu köyünde çıkan anız yangınına birden fazla itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı.

Mazgirt ilçesine bağlı Aslanyurdu (Lazvan) köyünde çıkan anız yangını, bölge sakinlerini tedirgin etti. Köyde tarım alanlarında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek etrafına yayıldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye hızla Merkez İtfaiye, Akpazar İtfaiye, Mazgirt İtfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yoğun dumanın göğü kapladığı köyde, itfaiye ekipleri yangına hızla müdahale etti. Ekipler, yangının rüzgarın da etkisiyle daha geniş bir alana yayılmasını engellemek için büyük bir özveriyle çalıştı. Yerel halk da söndürme çalışmalarına destek verdi.

Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği müdahale sonucunda, yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bazı tarım alanlarında maddi zarar meydana geldiği belirtildi. Yetkililer, yangının çıkış nedenini belirlemek üzere inceleme başlattı. Bölge halkı, yaşanan bu tür olayların önüne geçilmesi için daha etkin tedbirler alınmasını talep ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.