Mayıs Ayında Evde En Çok Konuşulan Konular: Seçim ve Ekonomik Sorunlar

Mayıs Ayında Evde En Çok Konuşulan Konular: Seçim ve Ekonomik Sorunlar
Araştırmaya göre, Mayıs ayında evde en çok konuşulan konuların yüzde 48.6'sı 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi, yüzde 34.5'i ise ekonomik sorunlar oldu.

Araştırmaya katılan katılımcıların verdiği bilgilere göre, Mayıs ayında evde en çok konuşulan konuların yüzde 48.6'sının 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu, yüzde 34.5'inin ise ekonomik sorunlar olduğu ortaya çıktı.

Nisan ayında ise ekonomik sorunlar evde en çok konuşulan konular arasında birinci sırada yer alıyordu, ancak Mayıs ayında seçim gündemi ekonomik sorunları geride bırakmış durumda.

Katılımcıların yüzde 48.4'ü, Mayıs ayında İstanbul'un gündeminin ekonomik sorunlar olduğunu ifade etti. İkinci sırada ise yüzde 18.5 ile 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi yer aldı.

Önceki aya göre karşılaştırıldığında, İstanbul'un gündeminin ekonomik sorunlar olduğunu belirtenlerin oranında yüzde 18.4'lük bir artış gözlendi.

Mayıs ayında katılımcıların yüzde 24.3'ü bazı ödemelerini yapamadığını ve borçlandığını, yüzde 11'i geçinmekte zorlandığını, yüzde 40.4'ü kıt kanaat geçindiğini, yüzde 24.1'i ise geçinebildiğini ve bir miktar tasarruf yapabildiğini belirtti. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.