Mahkeme sürgüne ‘dur’ dedi: İl Müdürü durmadı sürgüne devam etti

Mahkeme sürgüne ‘dur’ dedi: İl Müdürü durmadı sürgüne devam etti
Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde sendikalı çalışanlara baskı ve mobbinge karşı yapılan basın açıklamasına katılan 5 SES üyesi sürgün edilmişti.

Sağlık Emekçi Sendikası (SES) Dersim Şubesi'nin 21 Aralık 2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yaşanan baskı, mobbing ve sürgünlere dair yaptığı açıklamanın ardından 5 sendika üyesi naklen atama yöntemi ile merkezden Pertek ilçesine sürgün edildi.

3 psikolog, 1 çocuk eğiticisi ve 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni sosyal hizmet çalışanı eski görev yerlerine dönmesi için Erzincan İdari Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme sürgün edilen çalışanların eski görev yerlerine iade edilmesi kararı verdi. Kararın ardından İl Müdürü Ali Ekber Yurt, Pülümür Sosyal Hizmet Merkezi’ni açarak 5 çalışanı oraya sürgün ettirdi.

Yaşanan duruma karşı Sağlık Emekçi Sendikası (SES) Dersim Şubesi Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlarda destek verdi.

‘Sosyal Hizmetlerde, Siyasi Kadrolaşmaya, Baskı, Sürgün ve Mobbinge hayır’ pankartının açıldığı açıklamayı SES Dersim eş başkanı Serap Kahraman okudu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.