Pülümür'de Şehit Düşen Ekrem Dereli Anısına Kütüphane Açıldı

Pülümür'de  Şehit Düşen  Ekrem Dereli Anısına Kütüphane Açıldı
Kütahya'nın Saray Mahallesi'nde, yardımsever vatandaşlar ve emekli kütüphaneci Zeki Aktürk'ün öncülüğünde, helikopter kazasında yaşamını yitiren polis memuru Ekrem Dereli anısına bir kütüphane kuruldu. Açılış törenine şehrin tanınmış isimleri katılırken,

Kütahya'da, yardımsever vatandaşların desteklediği özel bir proje sonucunda, 7 yıl önce Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen trajik helikopter kazasında yaşamını yitiren polis memuru Ekrem Dereli anısına bir kütüphane kuruldu. Saray Mahallesi'nde yer alan bu özel kütüphane, Şehitler Camii yanında, emekli kütüphaneci Zeki Aktürk'ün öncülüğünde ve bölge halkının kitap bağışlarıyla hayat buldu.

Açılış törenine Kütahya'nın tanınmış isimleri, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Hasan Başyiğit ve İl Müftüsü Dr. İrfan Açık da katılım gösterdi.

Zeki Aktürk, kütüphanenin hikayesini paylaşarak, Ekrem Dereli'nin Kütahya'da uzun yıllar görev yaptığını ve mahallenin sevgilisi olduğunu belirtti. Aktürk, "Bu kütüphaneyi kurma fikrim, kitapların öğrencilerle buluşma arzusundan geldi. Ekrem Dereli'nin isminin bu kütüphanede yaşatılmasını istedik, çünkü o burada çok sevilen bir insandı. Bugün onun anısına bu kütüphaneyi halkımıza sunmanın gururunu yaşıyoruz." şeklinde duygularını dile getirdi.

Tören sırasında, Kütahya'nın önde gelen isimleri de kürsüye çıkarak, bu anlamlı projeye katkıda bulunan Aktürk ve bölge halkına şükranlarını sundular.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.