Kıbrıs Gazileri Çemişgezek Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Kıbrıs Gazileri Çemişgezek Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Gaziler ve Öğrenciler Bir Araya Geldi.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, Kıbrıs gazileri ile öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlik, savaş hatıralarının paylaşılmasıyla öğrencilerin milli ve manevi duygularını güçlendirmeyi hedefledi.

Tarihi Anılar Konuşuldu

Çemişgezek Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği etkinlik, Çemişgezek Raşit Yüksel Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kıbrıs Gazileri Veysel Coşkun, Zeynel Apaydın ve Güldali Çıplak, öğrencilerle bir araya gelerek Kıbrıs Barış Harekatı sırasındaki deneyimlerini aktardı.

kibris-gazileri-cemisgezek-ogrencileriyle-bir-araya-geldiii.jpg

Gazilerin anlattığı savaş hatıraları, öğrencilerde duygu dolu anlar yaşattı. Özellikle gazilerin vatan ve millet sevgisiyle yapılan fedakarlıkları duyulduğunda, salon duygusal anlarla dolup taştı.

Programa Yoğun Katılım

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir ve Çemişgezek İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural Berker'in de katıldığı programa, ilçedeki okul müdürleri, milli eğitim şube müdürleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Vatan ve Millet Sevgisi Öne Çıktı

Çemişgezek İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural Berker, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Gazilerimizin anlattığı yaşanmış olaylar, öğrencilerimizin vatan ve millet sevgisini pekiştirmeye büyük katkı sağladı. Bu tür etkinliklerin devam etmesi, gençlerimizin milli değerlerimize daha da bağlı yetişmelerini sağlayacaktır" dedi.

kibris-gazileri-cemisgezek-ogrencileriyle-bir-araya-geldii.jpg

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir ise, Bakanlığın yürüttüğü projenin Cumhuriyet'in 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı çerçevesinde, gençlerin milli ve manevi değerlerle buluşmasını hedeflediğini belirtti. Bu tür etkinliklerin gençlerin vatan sevgisini pekiştirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.