Kazım Doğan: Her 15 kavanoz baldan 14'ü sahte

Kazım Doğan: Her 15 kavanoz baldan 14'ü sahte
 hozathaber.com Muhabiri
Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında düzenlenen “Dersim’de üretim, ekonomik sorunlar ve çözüm önerileri” panelinde konuşan Tunceli Arıcılar Birliği Başkanı Kazım Doğan, "Soframıza gelen her 15 kavanoz baldan 14'ü sahte" dedi.

21'inci Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin dördüncü gününde, Dersim'de üretim, ekonomik zorluklar ve çözüm önerilerini konuşmak üzere bir panel düzenlendi. Bu panel, Ovacık Doğal Kooperatifi'nden Canan Bayoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşti. Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hıdır Belice, Tunceli Ziraat Odası Başkanı Süleyman Uluç, Tunceli Arıcılar Birliği Başkanı Kazım Doğan ve Tunceli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Zeynel Erdoğan, panelin konuşmacılarıydı.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Coşkun, ilk konuşmayı yaptı ve Dersim'in ekonomik sorunlarına dikkat çekti. Coşkun, devletin Dersim'e yeterli destek sağlamadığını belirtti ve tarım, hayvancılık ve sanayinin gelişmesi için engellerin aşılmak zorunda olduğunu vurguladı. Ayrıca turizmin gelişmesinin önemini ve meslek odalarına gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Belice, yaşam maliyetinin arttığını, istihdam eksikliğinin olduğunu ve bu durumun üretici ile tüketici arasında gerilime yol açtığını belirtti. Ortak aklın kullanılmasının önemini vurgulayan Belice, kooperatif kurmanın önemini vurguladı.

Tunceli Ziraat Odası Başkanı Uluç, AKP'nin yanlış tarım politikaları sonucunda çiftçilik ve hayvancılığın sona yaklaştığını ifade etti. Çiftçilere verilen maddi desteklerin yetersiz olduğunu belirten Uluç, Dersim'de madencilik faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini belirtti.

Tunceli Arıcılar Birliği Başkanı Doğan, bal üretimindeki sahtecilik sorununu ele aldı ve bu durumun kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Son olarak, Tunceli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Erdoğan, madencilik faaliyetlerinin meralara ve dolayısıyla çiftçilik ve hayvancılığa büyük zarar verdiğini ifade etti.

Panel, soruların yanıtlaması sonrasında sona erdi.

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.